Programjaink

Az „Egészség Házhoz Jön” Road-show

 

Alapítványunk tervei között szerepel egy országos egészség-turné az ország nagyobb városaiban. Több egészségmegőrző-szűrő sátor felállításával folyamatosan foglalkozunk az oda látogatókkal, elvégezzük rajtuk az aktuális szűréseket és életmód, étrend tanácsadással valamint amennyiben szükséges, az állapotára vonatkozó kezelési tanácsokkal látjuk el.

Ezekben a szűrő sátrakban szakemberek segítségével egy teljesen átfogó képet kaphatnak szervezetükről az érdeklődők.

 

388x210_RAST_Test_vs_Skin_Test

A rendezvényeket előzetesen egyeztetjük a helyi szakorvosokkal, illetve oktatási intézményekkel, hogy minél több gyermek és felnőtt áteshessen a vizsgálatokon. Ezeknek a szűréseknek az eredményeit iktatjuk és megőrizzük, ezzel is segítve a helyi orvosok munkáját. Minden szűrő sátorban folyamatosan foglalkoznak a gyerekekkel, a vizsgálatukig játékos oktatásokkal rögzítik bennük a legfontosabb tudnivalókat az egészséges életmódról.

 

A szűrő vizsgálatok mellett helyet kap egy nagyszínpad is, ahol folyamatosan szórakoztatjuk a rendezvény vendégeit. Zenés műsorokkal, vetélkedőkkel, a rendezvényhez kapcsolódó előadásokkal, bemutatókkal tesszük színessé a napjukat.

 

Vérnyomás ellenőrzés

A fejlett országokban a népesség legalább 15–20 százalékának van tartósan határérték (140/90) fölötti vérnyomása, azaz hipertóniája. Félő, hogy valójában több embert érint, csupán nem tudunk róluk, s ők sem tudnak a rájuk leselkedő veszélyekről, amelyek a magas vérnyomással együtt járnak.

hospice_hearthealth

Koleszterinszint ellenőrzés

A koleszterinszint rendszeres ellenőrzésével megelőzhető vagy lassítható az érelmeszesedés folyamata, valamint több súlyos szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázata.

When-To-Have-A-Cholesterol-Screening-Test

Vércukor ellenőrzés

A tünetmentes állapot ellenére a tartósan magas vércukorszint évek alatt lassú, romboló munkát folytat a szervezetben. Észrevétlenül teszi tönkre legfőképpen az érrendszert, majd ezen keresztül a többi szervet. Ezeket súlyosbíthatják más későn megjelenő problémák, szemfenéki károsodás, vesekárosodás, idegrostok sérülése. Ezek a folyamatok, végül vaksághoz, súlyos, ismétlődő szívinfarktushoz, agyvérzéshez, féloldali bénuláshoz, művese kezelést igénylő veseelégtelenséghez, vagy az alsó végtagok elvesztéséhez vezetnek. Mivel a betegség egyedül vércukorméréssel ismerhető fel biztosan, mindenképpen fontos, hogy mindenki rendszeresen, legalább évente ellenőriztesse a vércukorszintjét.

 

Fogászati ellenőrzés

Félévente ajánlott, de legalább évente menjünk el fogorvosunkhoz, és vessük alá magunkat egy általános fogorvosi vizsgálatnak. Ez nemcsak a fogak állapota és a szájhigiénia miatt fontos, hanem más egészségügyi gondokat is előre jelezhetnek. A szájüregi daganatot, ha időben felismerik, 95 százalékos eredménnyel tökéletesen lehet gyógyítani. A szájüregi rák kialakulása főként életmódi okokra vezethető vissza. Fogorvosunk a helyszínen felméri a fogak állapotát és szükség esetén tájékoztatást ad a további kezelésről.

schmerzfrei.zahn_.mallorca.kinder.wo_.wer_1

Bőrgyógyászati ellenőrzés

Fontos, hogy tisztában legyünk a bőrünk állapotával, és ha vannak anyajegyeink, akkor ismerjük azok pontos helyét és méretét, így ha valamilyen elváltozást tapasztalunk, gyorsan tudunk lépni. Érdemes bőrgyógyásszal megvizsgáltatni az anyajegyeinket, hiszen akár egy kicsi, látszólag ártatlan pötty is rákos gócponttá válhat, a melanoma pedig halálos kimenetelű is lehet.

letöltés

Ortopédiai ellenőrzés

A gyermekek esteében kifejezetten fontos, hogy már kiskoruktól figyeljünk a helyes testtartásra, a boka, a csípő és a gerinc állapotára. A terhes nők csontozata is meggyengül a nagyfokú kalcium elvonás miatt, de további deformitások is kialakulhatnak mint pl. a hátfájás vagy a bokasüllyedés. A sportolók és az aktív életet követők számára is fontos, hogy tisztában legyenek csontjaik, izomzatuk állapotával. Az évek múlásával nem kell együtt járnia a derék- vagy végtag-fájdalmaknak. Nagyfokú figyelemmel kell lennie testük felé az álló- vagy nehéz fizikai munkát ill. sok gyaloglással járó munkát végzőknek is. Itt kiemelten fontos szerepe van a jól megválasztott lábbelinek, ellenkező esetben súlyosan károsulnak a végtagok. Ezen információk alapján vizsgáljuk az érintett testrészeket. Szakorvosunk szükség esetén tájékoztatja a pácienset a szükséges kezelésekről, lehetőségekről.

 realage-bg-img

Vizelet ellenőrzés

A vizelet a vese működésének eredménye.

A vese alapvető funkciója: a szervezet egyensúlyának biztosítása, az anyagcsere végtermékeinek (karbamid, kreatinin, húgysav) kiválasztása, egyes gyógyszerek, mérgek kiválasztása, fehérjék, poitpeptidek, hormonok lebontása, belső elválasztású mirigy funkciók, anyagcsere-folyamatokban való részvétel. Teljes képet kaphatunk testünk emésztési-kiválasztási helyzetéről, melyet dietetikus kollégánk a helyszínen kielemez.

specialty-gastroenterology-2wkisrepxra0btzvkpp5a8